Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte grele la Kobani

Cel puţin 24 de jihadişti din gruparea Statul Islamic (SI) au fost ucişi marţi în lupte la Kobani contra combatanţilor kurzi, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP. 

"Cel puţin 24 de membri ai SI au fost ucişi în lupte şi ambuscade puse la cale de Unităţile de protecţie a poporului kurd (YPG) în estul" oraşului kurd sirian Kobani, a declarat ONG-ul. Şapte combatanţi YPG au murit în aceste lupte şi doi civili au fost ucişi în raiduri ale SI asupra unor sectoare ale oraşului. 

Luni, OSDO, care are sediul în Marea Britanie şi se bazează pe o vastă reţea de surse din Siria, a indicat că jihadiştii au pierdut teren la Kobani, unde ei nu mai controlează decât 20% din oraş. 

Jihadiştii SI încearcă de la mijlocul lunii septembrie să cucerească Kobani, ceea ce le-ar asigura controlul unei vaste fâşii de teritoriu de-a lungul frontierei siriano-turce. 

Micul oraş din nordul Siriei situat la frontiera cu Turcia a devenit, de la ofensiva SI la 16 septembrie, un simbol al luptei împotriva grupului extremist care a reuşit în octombrie să controleze jumătate din Kobani (Ain al-Arab în arabă) potrivit OSDO. 

Loviturile aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite începând din 23 septembrie au permis combatanţilor kurzi să recucerească "mai mult de 60% din oraş", a declarat la sfârşitul lunii decembrie pentru AFP Rami Abdel Rahman, directorul OSDO. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.