Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte grele pentru șefia Parlamentului European

parlamentul european

Dezbaterea candidaților pentru președinția Parlamentului European, organizată de Politico aseară, la Bruxelles, a arătat o luptă aprinsă între aspiranți. Primul român care candidează la președinția PE, europarlamentatul Laurențiu Rebega, susținut de Grupul Europa Națiunilor și Libertății al cărui vicepreședinte este, s-a evidențiat prin câteva răspunsuri curajoase care au făcut apoi înconjurul presei europene.

Rebega a fost singurul din cei șapte candidați prezenți care s-a opus sancționării Poloniei de către instituțiile europene, lucru care a fost relatat pe larg apoi în presa din Polonia, dar și în alte publicații din toată Europa, poziția sa fiind întoarsă pe toate părțile și analizată în detaliu. La fel, la întrebarea dacă engleza ar trebui să rămână principala limbă de circulație în instituțiile europene după ieșirea Marii Britanii din UE, Rebega a fost singurul care a spus ”NU”.

Astfel, în aceste două privințe, europarlamentarul român s-a remarcat prin opoziție totală cu ceilalți candidați. În alte privințe, precum chestiunea necesității unei modificări a tratatului UE, Rebega a susținut acest demers, la fel ca toți ceilalți candidați. De asemenea, candidatul român a fost de părere că tratatul trans-atlantic (TTIP) este îngropat, dar și că Brexitul se va produce până la urmă.

Rebega a mai spus în cadrul dezbaterii că Parlamentul European este cea mai legitimă instituție a Uniunii, fiind singura aleasă de cetățeni, și că viitorul UE va fi decis în Parlamentul European. ”Noi nu căutăm să abolim UE, dar nu putem accepta pierderea identității noastre naționale”, a adăugat el.

content-image

content-image

Referitor la Brexit, Rebega a arătat că mai întâi trebuie să înțelegem ce se întâmplă cu acest fenomen. ”Sunt atâtea procese în desfășurare. Trebuie să fim atenți și să înțelegem de ce lucrurile sunt astfel”, a spus el. Cât despre succesul în aceste alegeri, europarlamentarul român a arătat că nu despre acest lucru trebuie vorbit, ci despre democrația participării în aceste alegeri.

content-image

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.