Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comandanții separatiști din Ucraina se plâng că luptă cu trupe NATO și de aici problemele recente, dar pe care sunt pe cale să le rezolve (Video)

www.reuters.com
soldati ucraina

Un comandant al separatiștilor pro-ruși din regiunea Lugansk aflată în estul Ucrainei a explicat la televiziunile rusești ultimele înfrângeri suferite de forțele de invazie ale Moscovei.

„Noi nu suntem militari, așa că explică-ne. Aceasta nu este deloc o critică. Explică-ne doar să înțelegem. De ce avansăm metru cu metru, când ei (ucrainenii) avansează sat cu sat? De ce merg lucrurile mai bine pentru ei acum? Cu ce are legătură și când se va schimba situația?”, îl întreabă prezentatoarea Olga Skabeeva pe Andrei Marociko în emisiunea ei de la postul Rossiya-1.

„Haideți să ținem cont de faptul că nu lucrăm împotriva unor trupe ucrainene. Luptăm cu trupe NATO. Ele au resurse enorme! În momentul de față resursele lor sunt superioare alor noastre”, răspunde comandantul separatist.

Propaganda rusă răspândește cea mai mare teorie a conspirației și anume faptul că NATO ar fi trimis trupe să lupte de partea ucrainenilor, iar principala resursă a taberei adverse o reprezintă informațiile.

„Ei ne urmăresc mișcările online din satelit, ne urmăresc fortificațiile. În mod natural acest lucru le oferă beneficii foarte mari iar șansele lor de succes sunt mult mai mari decât ale noastre”, mai spune Marociko.

În mod interesant, în spatele comandantului separatist din Lugansk poate fi văzut un camuflaj folosit pentru corturile de campanie, sugerând că acesta se află pe front sau în apropierea sa, semn că separatiștii din această regiune se tem că forțele armate ucrainene ar putea ataca și în direcția lor.

Comentariile acestuia au venit la doar 3 zile după ce liderul separatiștilor din Donețk, Denis Pușilin, vorbea la rândul său despre o situație „dificilă” pe front în contextul în care ucrainenii au lansat atacuri în această regiune după prăbușirea frontului rusesc din Harkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.