Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte violente în Irak între armată și jihadiști / VIDEO

irak

Lupte violente între armata irakiană şi jihadiştii grupării Statul Islamic (SI) au loc în jurul oraşului Ramadi, centrul administrativ al provinciei Al-Anbar situat la circa o sută de kilometri vest de Bagdad, relatează AFP.

După o ofensivă puternică ce a permis trupelor guvernamentale să pătrundă marţi în oraş, avansul lor a fost încetinit considerabil de minele şi maşinile capcană amplasate de jihadiştii ce duc o luptă de gherilă în care mai folosesc lunetişti şi atacatori sinucigaşi, dar şi localnici pe post de scuturi umane.

Citește și: EXPLOZIV Crin Antonescu, Traian Băsescu și Ion Iliescu vorbesc despre Iohannis și Cioloș / VIDEO

Minarea unor zone ale oraşului a obligat armata să-şi schimbe tactica de luptă, fiind abandonat planul iniţial prin care se spera o recucerire rapidă a acestei localităţi strategice de unde trupele guvernamentale s-au retras în luna mai, după alte lupte grele care au durat trei luni.

O eventuală recucerire a oraşului Ramadi ar reabilita armata irakiană, criticată adesea pentru lipsa de motivaţie în lupta cu jihadiştii. De multe ori unităţi irakiene s-au retras pur şi simplu din calea combatanţilor islamişti, care au reuşit astfel anul trecut să cucerească teritorii întinse ale Irakului, pe care le-au unit cu cele din Siria într-un 'califat', reuşind atunci să ajungă până aproape de capitala Bagdad, scrie agerpres.ro

Citește și: Stelian Tănase devoalează secretele lui Victor Ponta: Ce se pregătește

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.