Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte violente la Mariupol. Rușii au forțat cu trupele Spetnaz și susțin că deja controlează mai mult de o treime din oraș

Telegram
soldati rusi Mariupol spetnaz

Luptele de la Mariupol devin tot mai înverșunate. Apărătorii fac apel disperat către guvernul de la Kiev să le trimită arme antiaeriene mai puternice deoarece doar cu rachetele Javelin și Stinger nu mai fac față în față atacurilor din ce în ce mai violente ale armatei ruse.

Vezi: Ucrainenii știau ce îi așteaptă: Un consilier al lui Zelenski a prezis în detaliu, în 2019, invazia rusă

De partea lor atacatorii nu prea mai au răbdare să cadă apărarea orașului. Statul Major General rus a trimis în orașul-port de la Marea Azov trupele de elită ale armatei ruse - temutele trupe Spetnaz. Prin urmare s-a reușit în ultimele ore un avans serios în interiorul orașului și filmările de pe rețelele de socializare arată lupte violente pentru fiecare străduță și fiecare bloc. În paralel armata rusă a bombardat orașul de pe mare, de pe uscat și din aer.

Că rușii nu mai au răbdare cu Mariupolul o arată și implicarea directă a comandanților în teren care s-au expus total. Prin urmare rușii au anunțat în această seară decesul adjunctului șefului operațiunilor militare din zonă, Capitan clasa I Andrei Paly.

Cei care își iau inima în dinți să plece din oraș sunt percheziționați la piele de trupele ruse pentru ca nu cumva sub hainele civile să se ascundă combatanți din Batalionul Azov, principalii apărători ai orașului considerați de ruși ca fiind neo-naziști și principalii vinovați de ”crime” asupra populației rusofone din Estul Ucrainei.

Mariupolul este înconjurat total de mai multe zile și doar după negocieri îndelungate în mai multe tranșe civilii au putut ieși printr-un coridor umanitar spre Berdiansk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.