Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte violente lângă Damasc între jihadiști. Zeci de morți și răniți/ SIRIA

foxnews.com
siria, harta, bombardament

Confruntări violente au opus vineri rebeli şi jihadişti în apropierea Damascului, făcând cel puţin 40 de morţi şi 70 de răniţi, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP. 

"Confruntările au început vineri dimineaţă între grupul rebel Jaish al-Islam, pe de o parte, şi gruparea jihadistă Fateh al-Sham, aliat rebelilor din Faylaq al-Rahman, de cealaltă parte', a indicat OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de informatori pe tot teritoriul sirian.

Coreea de Nord provoacă NOI TENSIUNI! Phenian-ul a lansat o nouă rachetă: Cum s-a încheiat testul

"Au existat cel puţin 15 morţi la Jaish al-Islam şi 23 la adversarii săi, fiind ucişi şi doi civili', potrivit OSDO, care a precizat că au fost cel puţin 70 de răniţi, relateaza agerpres.

Jaish al-Islam, puternică facţiune de inspiraţie salafistă şi susţinută de Arabia Saudită, a fost cea care a atacat poziţiile Frontului Fateh al-Sham, fostul Front Al-Nusra, ex-filială siriană a Al-Qaida, şi ale islamiştilor din Faylaq al-Rahman, sprijiniţi de Qatar şi de Turcia, a relatat OSDO. 

Confruntările s-au desfăşurat în mai multe localităţi la est de Damasc, în special în Erbin şi Kafr Batna, potrivit OSDO, care nu a putut preciza cauzele acestora. 

Jaish al-Islam a acuzat într-un comunicat Frontul Fateh al-Sham că "practică în permanenţă escaladarea conflictului, ţintind rutele de aprovizionare, agresându-i persoanele care vin ca întăriri şi insultându-le'. 

Potrivit grupului salafist, ultima agresiune a avut loc joi seara, când Fateh al-Sham i-a oprit întăririle care se îndreptau spre Qaboun, unde luptele îi opun pe rebeli forţelor regimului. "De aceea am ripostat", a explicat grupul Jaish al-Islam. 

Grupul Faylaq al-Rahman a dezminţit aceste acuzaţii. 

În mai 2016, lupte între aceiaşi protagonişti făcuseră peste 500 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.