Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptele continuă pe malul stâng al Niprului. Ruşii se pregătesc de noi lupte la Mariupol

breakingdefense.com
iarna razboi

Un membru al Consiliului Regional Herson, Serhi Hlan, a raportat, marţi, că luptele continuă pe malul stâng al Niprului, însă a subliniat că este prea devreme să vorbim despre eliberarea orașelor din zona respectivă, potrivit Rador.

Consilierul regional a făcut o declaraţie în acest sens când a fost întrebat despre situația din orașele Kahovka, Nova Kahovka și Oleşki, unde au fost semnalate bombardamente. "Deocamdată, putem vorbi doar despre partea situată pe malul drept al regiunii Herson, despre orașul Herson. Este prea devreme să vorbim despre Oleşki, Kahovka, Novaia Kahovka. Nu există încă informații oficiale de acolo", a zis Hlan.

Chiar dacă drapelul Ucrainei a apărut în diferite locații ocupate anterior de ruși, „deocamdată, nu există informații despre eliberarea și preluarea controlului acestor așezări de către forțele noastre armate”, a continuat oficialul ucrainean.

Armata ucraineană a intrat în Herson pe 11 noiembrie, după ce trupele ruse au fugit spre malul stâng al Niprului.

În paralel, rușii se pregătesc pentru o nouă bătălie la Mariupol, în apropierea orașului fiind observate multe unități militare ale invadatorilor - potrivit guvernatorului regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko, scrie RBC. "Se pregătesc pentru asta, pentru că înțeleg tendințele de pe front. Există o tendință clară de dezocupare a întregului teritoriu al Ucrainei - regiunile Harkiv, Donețk, Herson. Inamicul înțelege bine acest lucru" - a remarcat oficialul ucrainean. Kirilenko a adăugat că Rusia își concentrează trupele pe direcțiile Bahmut și Avdiivka, pentru a câștiga măcar o "victorie" și a o transforma în propagandă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.