Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Mă trezeam des noaptea ca să merg la toaletă' - Cum a scăpat bărbatul de această problemă

Radu Pop

„De o bună perioadă de timp aveam ceva probleme cu sistemul urinar.” Așa își începe povestea Aurel, un pacient în vârstă de 60 de ani care, în urma unui consult de urologie a aflat că, de fapt, un adenom de prostată stătea la baza disconfortului și manifestărilor clinice pe care le avea – micțiuni frecvente, mai ales nocturne, presiune scăzută, cu jet subțire și întrerupt, senzația de golire incompletă.

Adenomul de prostată, cunoscut și sub denumirea de hiperplazia benignă de proastă, este cea mai des întâlnită tumoră benignă la bărbații cu vârste mai înaintate, fiind responsabilă de funcționarea incorectă a sistemului urinar.

În cazul lui Aurel, diagnosticul de adenom de prostată a fost pus în urma unei consultații efectuate de Conf. Dr. Marcian Manu, șeful Secției de Urologie din Spitalul Clinic SANADOR. Situația pacientului era, însă, ceva mai complexă. După efectuarea mai multor investigații, s-a constatat că acesta prezenta, pe lângă adenomul de prostată, și o strictură uretrală, adică o îngustare a uretrei cauzată de cicatrizarea mucoasei uretrei și a corpului spongios din jur.

Deoarece simptomele erau foarte severe, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale „sincron”, prin care să fie rezolvate ambele probleme de sănătate în același timp operator. Operația a fost realizată de echipa medicală de la Spitalul Clinic SANADOR condusă de Conf. Dr. Marcian Manu. Tratamentul chirurgical a decurs fără probleme, finalizându-se cu succes.

„Sunt mulțumit de toată experiența pe care am avut-o la Spitalul Clinic SANADOR și cu domnul Conf. Dr. Marcian Manu. Programul de tratament, operația, modul în care medicul mi-a oferit toate informațiile, asistenții medicali, toate au fost la înălțime”, își amintește pacientul.

Bărbatul s-a recuperat rapid, fără complicații, iar la scurt timp după operație a plecat acasă. Periodic, revine la control, pentru a verifica dacă totul decurge așa cum trebuie.

„Revin la consulturi la domnul Conf. Dr. Manu. A fost întotdeauna atent, mi-a ascultat toate ofurile și s-a adaptat cu adevărat problemelor pe care le-am avut. Vă spun cinstit, este un om cu care simți că poți discuta deschis. Sunt foarte mulțumit de efectele operației și de cum evoluează lucrurile. În trecut, mă trezeam des noaptea să merg la toaletă. În prezent, s-a terminat cu acest lucru, acum am un somn liniștit”, conchide Aurel.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la o gamă complexă de proceduri medicale, atât în scop diagnostic, cât și terapeutic, pentru afecțiunile urogenitale, de la intervenții minim invazive (laparoscopice sau robotice), până la operații reconstructive sau oncologice de mare complexitate. Serviciile medicale sunt asigurate în condiții de maximă siguranță, de medici urologi foarte bine pregătiți, cu o vastă experiență și cu rezultate remarcabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.