Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macedonia de Nord a stârnit un scandal diplomatic după meciul găzduit de Arena Națională

Inquam Photos / Octav Ganea
austria macedonia

Macedonia de Nord a debutat la EURO 2020 pe Arena Națională, contra Austriei, dar echipamentul echipei conduse de Goran Pandev a stârnit un scandal diplomatic, informează Digi Sport.

Macedonia a fost nevoită recent să-și schimbe oficial denumirea în Macedonia de Nord, după mulți ani în care țara s-a aflat în conflict cu Grecia. Oficialii de la Atena reclamă acum faptul că pe echipamentul folosit de Macedonia de Nord la EURO 2020 nu se regăsește actuala denumire a țării.

Pe tricourile purtate de Pandev&Co apare denumirea veche, Macedonia. Conform AS, ministrul sportului din Grecia, Lefteris Avgenakis, i-a trimis o scrisoare președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, prin care solicită ca pe tricourile de la EURO 2020 să apară denumirea completă, Macedonia de Nord.

Austria s-a impus prin golurile înscrise de Stefan Lainer (18), Michael Gregoritsch (78) şi Marko Arnautovic (89), dar inspiraţia selecţionerul Franco Foda a făcut diferenţa, prin introducerea ultimilor doi marcatori. Golul de onoare al macedonenilor a fost reuşit de Goran Pandev (28), care, la 37 de ani, a bifat primul său gol la un Campionat European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.