Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂCEL în rândul armatei siriene: SUA și Rusia au ucis peste 80 de soldați...din GREȘEALĂ

Comandamentul general al armatei siriene a acuzat sâmbătă coaliţia internaţională condusă de SUA că ar fi bombardat o poziţie a trupelor regimului de la Damasc, transmite Reuters.

O lovitură aeriană la Jebel Tharda, în apropierea aeroportului Deir al-Zor, sâmbătă la ora locală 17 (14.00 GMT), ar fi ucis mai mulţi soldaţi sirieni care se pregăteau să atace gruparea Stat Islamic (SI), ceea ce ar reprezenta o "dovadă concludentă" că SUA şi aliaţii lor susţin forţele jihadiste, se afirmă într-un comunicat al armatei siriene.

Citește și: FABULOS A fost înregistrată prima convorbire între delfini, din Marea Neagră

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, care lucrează cu numeroşi observatori pe teren în Siria, a confirmat iniţial moartea a 30 de soldaţi sirieni în urma atacului aerian şi a precizat că şi aviaţia militară a Rusiei a bombardat aceeaşi zonă, simultan cu coaliţia internaţională condusă de SUA. Ulterior, OSDO a revizuit bilanţul la peste 80 de morţi şi a precizat că s-a deschis astfel calea pentru cucerirea poziţiei de la Jebel Tharda de către SI, informează agerpres.ro.

Rusia, prin purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul Igor Konashenko, a anunţat 62 de morţi şi aproximativ 100 de răniţi în rândul trupelor siriene, ca urmare a patru atacuri aeriene ale coaliţiei, lansate din Irak. Dacă a fost vorba de o greşeală, aceasta constituie o dovadă a refuzului Statelor Unite de a-şi coordona cu Rusia acţiunile în Siria, susţine Moscova.

Citește și: S-a aflat cine e vinovat de moartea fiicei lui Whitney Houston

Bombardamentele cu fosfor ale SUA au ucis mai multi soldati sirieni si le-au permis jihadistilor din Statul Islamic sa cucereasca in totalitate muntii Thardeh care pana acum se aflau sub controlul fortelor pro-guvernamentale . Aceasta este pentru a 2-a oara cand Aviatia Americana bombardeaza trupele incercuite de ISIS ale armatei siriene in provincia Deir Ez Zor de la inceputul razboiului. Bombardamentele vin la doar cateva ore dupa ce 1,000 soldati de elita sirieni din Brigada 105 Garzi Republicane au sosit la Deir Ez Zor dupa un stagiu de antrenament in muntii Qalamoun ( Deir Atiyah ) pentru a consolida rezistenta din zona.

Fortele armate siriene au lansat un contra-atac si au recucerit mare parte din muntii Thardeh , luptele fiind in curs de desfasurare in acest moment.

Citește și: Sunt psihopat? Mulţi români îşi pun această întrebare. Fă testul de mai jos şi află adevărul!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.