Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂCEL în Siria: Armata lui Recep Erdogan a UCIS sute de luptători kurzi şi islamişti

www.businessinsider.com
siria afrin turcia

Armata turcă a comunicat marţi că operaţiunea militară pe care o desfăşoară de patru zile în regiunea Afrin din Siria s-a soldat până acum cu moartea a cel puţin 260 de luptători din miliţiile kurde YPG şi din forţele Statului Islamic, informează Reuters. Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a anunţat că intervenţia turcă în Siria se va extinde în curând şi la Manbij. El a cerut Statelor Unite să nu mai sprijine YPG , iar marţi seara a discutat despre criza din Siria cu omologul său american, secretarul de stat Rex Tillerson, cu ocazia unei conferinţe la Paris, conform Agerpres.

Citește și: Carrefour face o mișcare neprevăzută: Gigantul anunță concedieri masive – Mii de angajați vor avea de suferit

Tot marţi, urma să aibă loc o convorbire telefonică pe aceeaşi temă între preşedintele SUA, Donald Trump, şi şeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan. Prin secretarul apărării, Jim Mattis, Statele Unite au avertizat că operaţiunile Turciei în Siria îngreunează eforturile împotriva Statului Islamic. Ankara consideră însă că YPG are legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), inclus pe lista organizaţiilor teroriste atât de Turcia, cât şi de UE şi de SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.