Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măcel în Siria: Zeci de civili, printre care nouă copii, au fost ucişi în raiduri aeriene ale forţelor regimului în Ghouta

ANADOLU Agency
Turcia Sirian Afrin

Cel puţin 23 de civili, printre care patru copii, au fost ucişi luni în Siria în lovituri aeriene întreprinse de forţele regimului împotriva mai multor localităţi din regiunea Ghouta de Est, controlată de rebeli, a comunicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP. Cele mai multe victime s-au înregistrat în localitatea Beit Sawa, unde nouă persoane, inclusiv doi copii, au fost ucise într-un bombardament asupra unei pieţe, a precizat OSDO, conform Agerpres.

Ghouta de Est, ultimul fief al rebelilor, situat în apropiere de Damasc, este asediată din 2013 de forţele regimului, care întreprind aproape zilnic bombardamente. Cei aproximativ 400.000 de locuitori trec printr-o gravă criză umanitară, marcată de penurie de alimente şi de medicamente.

În ultimele săptămâni, regimul preşedintelui Bashar al-Assad a fost acuzat că a întreprins mai multe atacuri chimice în regiune. La 22 ianuarie, OSDO a raportat 21 de cazuri de sufocare, în timp ce locuitori şi surse medicale au vorbit despre un atac cu clor. Vineri, secretarul american al apărării, Jim Mattis, a exprimat 'temerile' Washingtonului privind faptul că în Siria ar fi fost utilizat recent gaz sarin, însă regimul de la Damasc neagă aceste acuzaţii. Potrivit agenţiei oficiale siriene SANA, rebelii ripostează cu tiruri cu rachete asupra Damascului, o femeie fiind ucisă şi alte trei persoane rănite luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.