Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂCEL în Siria: Zeci de victime în urma unor raiduri ale regimului de la Damasc

assad bashar siria

Cel puţin 15 civili, între care doi copii, au fost ucişi şi alte zeci au fost răniţi miercuri în noi raiduri ale regimului sirian în cartiere controlate de rebeli în oraşul Alep (nord), potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP.

Responsabili din domeniul apărării civile în Alep au anunţat la rândul lor aproximativ 20 de morţi în atacuri comise asupra mai multor cartiere rebele din estul metropolei. Cartierul Chaar a fost vizat de butoaie cu explozibili lansate de avioane ale regimului sirian. Două au căzut pe o stradă aglomerată, la 15 metri de spitalul Al-Bayane a cărui faţadă a fost afectată.

Citește și: ȘOCANT O femeie a murit pentru că a băut prea multă…APĂ

'Cel puţin 15 civili au fost ucişi şi zeci au fost răniţi în bombardamentele aeriene', a anunţat OSDO, precizând că bilanţul riscă să crească din cauza numărului crescut de răniţi grav.

Dintre cei 15 morţi, 10 au murit după căderea unui butoi cu explozibili în faţa spitalului din Chaar, a precizat ONG-ul.

Citește și: Unic în lume: Satul din România cu șosea din marmură și cu un singur locuitor

ONU şi organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au denunţat de mai multe ori recurgerea de către regim la butoaie cu explozibili, o armă în mod special distructivă şi care ucide la întâmplare.

Duminică, 23 de persoane au fost ucise în raiduri ale regimului preşedintelui Bashar al-Assad asupra cartierelor rebelilor, potrivit OSDO.

Citește și: Nu ai citit legi mai TRĂSNITE

Oraşul Alep este divizat din 2012, cartierele din est se află sub controlul rebelilor şi cele din vest sub controlul regimului. Sectoarele rebele, în care trăiesc aproximativ 200.000 de persoane, sunt asediate în totalitate după ce singura rută de ieşire din Alep a fost izolată de facto din cauza bombardamentelor regimului, scrie agerpres.ro.

Citește și: ÎNSPĂIMÂNTĂTOR Momentul în care un leu atacă un copil / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.