Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂCEL marca Al-Shabaab. Patru somalezi DECAPITAŢI pentru spionaj

Militanţi islamişti al-Shabaab din Somalia au decapitat în public patru bărbaţi acuzaţi de spionaj în favoarea guvernului ţării susţinut de Occident, Statele Unite şi Kenya vecină, au declarat locuitori în sudul ţării din Cornul Africii, informează Reuters, conform agerpres.

Gruparea legată de Al Qaida a confirmat execuţiile, care au avut loc duminică după ce bărbaţii au fost declaraţi vinovaţi de un tribunal al-Shabaab în districtul Jamaame din regiunea Jubba inferioară, la aproximativ 70 km nord de Kismayu.

Citeşte şi: Franţa. ATACATORUL de la Luvru nu vrea să răspundă la întrebările anchetatorilor - FOTO

"Curtea a decis cu privire la cazurile lor şi cei patru bărbaţi au fost executaţi în public în districtul Jamaame în conformitate cu sharia în această după-amiază" de duminică, a declarat Mohamed Abu Abdalla, guvernator al-Shabaab pentru regiunea Jubba, pentru Reuters, fără a elabora asupra metodei de execuţie.

"Cei patru bărbaţi au recunoscut că erau spioni", a adăugat el.

În zonele aflate sub controlul lor, islamiştii al-Shabaab au efectuat execuţii, biciuiri şi amputări după procese sumare în cazuri variind de la spionaj la furt.

Al-Shabaab luptă de mai mulţi ani să scoată afară din ţară forţa de menţinere a păcii a Uniunii Africane, să răstoarne guvernul central şi să impună interpretarea proprie, dură a sharia (legea islamică) în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.