Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Înotătorul australian Mack Horton, campion olimpic la 400 metri liber în 2016, se retrage la numai 27 de ani

Înotătorul australian Mack Horton, medaliat cu aur în proba de 400 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 şi un aprig militant în lupta împotriva dopajului, şi-a anunţat duminică retragerea din activitate, cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, informează AFP.

"Am vrut neapărat să înot la Paris, dar dorinţa nu mai există. Întotdeauna am vrut să dau tot ce am mai bun şi nu sunt o persoană care vrea doar să facă statistici, aşa că este momentul potrivit să mă opresc", a adăugat înotătorul în vârstă de 27 de ani, scrie news.ro.

Horton a fost încoronat campion olimpic în proba de 400 m liber la Jocurile de la Rio din 2016, în faţa chinezului Sun Yang. Deşi a câştigat titluri şi la Campionatele Mondiale şi la Jocurile Commonwealth-ului, cea care l-a făcut celebru a fost proba de 400 m de la Mondialele de la Gwangju, din 2019, din Coreea de Sud.

La ceremonia de decernare a medaliilor, Horton a refuzat să strângă mâna sportivului chinez, care câştigase proba, şi să stea pe podium alături de el, reînviind o controversă care datează de la Rio, când l-a descris pe Sun ca fiind un "trişor".

Sun, triplu campion olimpic, a primit ulterior o suspendare de opt ani după ce şi-a distrus eşantioane de sânge în timpul unui control antidoping inopinat. Această sancţiune a fost redusă la patru ani în urma unui apel al Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Deşi poziţia lui Horton i-a adus un sprijin larg din partea lumii nataţiei, aceasta a provocat o reacţie furibundă în China, unde contul său de Instagram a fost umplut cu mesaje nedorite, unii internauţi proferând chiar ameninţări cu moartea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.