Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macromex, investiție de 15 milioane de euro pentru nou centru de distribuţie ultratehnologizat

profit.ro
Macromex

Macromex, companie care activează în industria alimentară pe segmentul produselor cu temperatură controlată, anunţă construirea celui de al doilea depozit, Corso Distribution Center, în localitatea Chitila, potrivit unui comunicat al companiei, remis, miercuri, AGERPRES.

Costul investiţiei se ridică la valoarea de 15 milioane de euro şi va fi finanţat atât din fonduri proprii, cât şi dintr-un credit de investiţii pe termen lung oferit de Alpha Bank România.

Noul depozit va acoperi o arie de 10.000 mp şi va fi compus din zona de depozitare pentru congelate, cea pentru refrigerate, o clădire administrativă cu două etaje, precum şi diverse clădiri tehnice. Aceste construcţii se vor situa pe o suprafaţă de teren de 50.000 mp, pe care se are în vedere o extindere viitoare.

Corso Distribution Center va avea o capacitate de depozitare de 10.500 de paleţi în zona de temperatură de -24 grade Celsius şi de 2.200 de paleţi în zona produse refrigerate (0-2 grade Celsius) cu câte şapte, respectiv trei porţi de andocare prin intermediul cărora vor putea circula peste 3.000 paleţi IN/OUT zilnic. De asemenea, în interiorul depozitului vor exista zone de pregătire a comenzilor de livrat către clienţi, ce vor permite procesarea a mai mult de 800 comenzi zilnic.

Facilitatea va fi deservită de o zonă de parcare cu mai mult de 150 de locuri, atât pentru autoturisme, cât şi pentru autoutilitare şi camioane, fiind prevăzută şi cu 10 staţii de încărcare rapidă a bateriilor maşinilor electrice.

Citește și: O fotografie a Kamalei Harris, publicată pe coperta revistei Vogue, stârnește controverse: care este motivul

Corso Distribution Center va beneficia de cele mai noi tehnologii logistice şi IT pentru recepţia, încărcarea/ descărcarea şi manipularea mărfurilor, precum electrostivuitoare cu tehnologie Lithium-ion, sistemul de pregătire a comenzilor "pick by voice" sau sistemul de management al mărfurilor din depozite. De asemenea, va exista o zonă de training şi de prezentare de produse cu facilităţi de pregătire a mâncării. Atât zona de depozit, cât şi cea de birouri, vor beneficia de toate facilităţile unei bune exploatări: sală de mese, vestiare, săli de şedinţe, grupuri sanitare, la cele mai moderne standarde.

"Faptul că progresul tehnologic este un proces continuu, general şi ireversibil, este indubitabil. Ceea ce diferenţiază însă jucătorii din peisajul macroeconomic este mai degrabă viteza de adaptare la schimbarea continuă şi adoptarea tehnologiei pe măsura dezvoltării ei. Macromex este unul dintre acei jucători agili, cu abilităţile necesare pentru a construi atât pe pieţe mature, cât şi noi, produse şi branduri relevante, echipe şi infrastructură de top. Astfel, această investiţie vine firesc în întâmpinarea nevoilor companiei de a asigura cele mai înalte standarde de calitate cu privire la serviciile logistice şi de distribuţie", a afirmat Albert Davidoglu, CEO Macromex.

În ceea ce priveşte grija pentru mediu, Macromex are foarte multe proiecte implementate, precum colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, inclusiv a echipamentelor electrice şi electronice, renunţarea la achiziţia de apă îmbuteliată. S-a redus masiv consumul de hârtie prin implementarea unui sistem electronic de emitere, circulaţie şi arhivare a diverselor documente interne. De peste 5 ani, în depozitul din Câmpia Turzii, 30% din energia electrică consumată provine de la o fermă de panouri fotovoltaice.

Se are în vedere achiziţia, în viitor, de autoturisme şi autoutilitare electrice, motiv pentru care, la Corso Distribution Center, a fost prevăzută dotarea cu 10 de staţii de încărcare rapidă a acestora. De asemenea, se vor utiliza timere automate pentru economia de electricitate, care practic întrerup automat alimentarea cu electricitate, în afara orelor de program, a diverselor echipamente de iluminat şi climatizare. Se vor folosi corpuri de iluminat pe bază de leduri şi echipamentele de frig de ultimă generaţie, eficiente energetic, ce vor asigura o reducere a consumului de electricitate cu 30%, comparativ cu vechea locaţie, deşi în Chitila capacitatea de depozitare va fi dublă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.