Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron a înfuriat Washingtonul cu declarațiile despre trimiterea de trupe în Ucraina (Bloomberg)

emmanuel macron

Președintele francez Emmanuel Macron i-a înfuriat pe oficialii americani cu declarațiile sale despre posibila desfășurare a trupelor străine în Ucraina, deoarece se tem că o astfel de mișcare ar putea duce la o ciocnire cu Rusia notează Bloomberg cu referire la o sursă familiarizată cu discuțiile dintre aliați, relatează „European Truth”, potrivit Ukrainska Prvda.

Remarcile lui Macron aveau scopul de a-l determina pe conducătorul rus Vladimir Putin să gândească, potrivit sursei agenției, dar oficialii familiarizați cu discuțiile NATO despre Ucraina spun că aceste cuvinte ar fi putut avea efectul opus.

Alți oficiali, care au vorbit cu Bloomberg sub rezerva anonimatului, au spus că comentariile lui Macron nu au fost nici ele foarte inteligente din perspectiva securității operaționale, deoarece agenția a remarcat că mai multe țări au trimis deja în secret unele contingente în Ucraina.

Sursa agenției a spus că unii prim-miniștri ai UE se uită la Macron pentru conducere, iar mulți salută poziția sa dură față de Rusia.

În același timp, Bloomberg notează că criticii președintelui francez spun că el vorbește mai mult decât el.

În acest context, agenția citează exemplul inițiativei cehe de a cumpăra muniție pentru Ucraina în țări din afara UE. Luna trecută, Macron a spus că sprijină inițiativa cehă, dar Franța nu și-a anunțat încă contribuția financiară la aceasta.

În ciuda controverselor din jurul comentariilor despre posibila desfășurare a trupelor occidentale în Ucraina, Macron a refuzat să dea înapoi, insistând că declarațiile sale au fost bine gândite, dar subliniind și că Franța nu va urma „logica escaladării” în relațiile cu Moscova.

Ulterior, comentând ideea pe care a ridicat-o, Macron a subliniat că, dacă un astfel de scenariu s-ar concretiza, forțele franceze nu ar trece la ofensiva împotriva Federației Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.