Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron face 'galerie' pentru susținerea noului acord de Brexit în Parlamentul Britanic: 'Sper că Boris Johnson va avea o majoritate pentru noua înțelegere'

MEDIAFAX.ro
Preşedintele Franţei, Emmaunuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat joi "rezonabil de încrezător" privind ratificarea de către Parlamentul britanic a acordului de Brexit, afirmând că vrea să creadă că "Boris Johnson va avea o majoritate", relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Sunt mulţumit că s-a reuşit ajungerea la un acord", a declarat preşedintele francez la sosirea la Bruxelles, unde a luat parte la o reuniune a grupului "Renew Europe" din Parlamentul European din care face parte partidul său.

Salutând o "veste bună", el a subliniat apoi că "satisfacţia este însoţită de o prudenţă legitimă pentru că, instruiţi de istorie, ştim că parlamentele pot să nu se regăsească în acord".

Citește și: Rareș Bogdan se amuză pe seama Vioricăi Dăncilă: ‘Ce-i asta, Tom și Jerry?’

Dar "vreau să cred că Boris Johnson va avea o majoritate pentru a susţine acest acord aprig discutat", a adăugat el la sosirea la summitul european.

Deputaţii britanici au aprobat organizarea unei şedinţe extraordinare sâmbătă pentru a se pronunţa asupra noului acord, dar votul se anunţă foarte nesigur.

Din punctul de vedere al lui Emmanuel Macron, acordul "răspunde obiectivelor noastre: de partea europeană, apărarea integrităţii pieţei unice şi a libertăţii şi, de partea britanică, existenţa tuturor garanţiilor pentru menţinerea integrităţii lor".

"Acest acord pare un bun compromis", a adăugat el, salutând "munca de mare calitate" realizată de negociatorul şef al UE, Michel Barnier, şi de echipa sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.