Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron 'îi PREIA' și salariul lui Hollande: Ce remunerație va avea noul președinte al Franței

reuters
macron

Emmanuel Macron, candidatul centrist care a câştigat alegerile prezidenţiale din Franţa, urmează să fie învestit duminică în funcţie, dar salariul său este deja cunoscut, fiind acelaşi ca al lui Francois Hollande - 14.999 de euro pe lună, relatează joi TéléLoisir.fr

Dar, timp de cinci ani, el va beneficia de diverse alte avantaje legate de funcţia sa, precum transport, cazare, reşedinţe secundare sau escortă.

Citește și: Un actor celebru de la Hollywood vrea să fie următorul preşedinte al SUA - FOTO

La venirea sa la putere în 2012, François Hollande a decis ca salariul prezidenţial să fie stabilit prin decret şi a ales să-şi reducă salariul cu 30%, încasând la început de mandat 14.910 euro, sumă ce a crescut pe parcurs cu câteva zeci de euro. Cu cinci ani în urmă, predecesorul lui Hollande optase pentru o variantă inversă.

Înainte ca socialistul Francois Hollande să ocupe postul suprem în stat, salariul prezidenţial era fixat de şeful statului însuşi. În 2007, Nicolas Sarkozy a decis să-şi alinieze salariul la cel al premierului. Astfel, fostul primar din Neuilly-sur-Seine a decis o majorare cu 170% a salariului său, remuneraţia sa crescând la 21.300 de euro. Pentru comparaţie, predecesorul său Jacques Chirac încasa un salariu de 7.984 de euro, aminteşte Le Figaro, citat de Agerpres.

În martie 2015, Francois Hollande se plasa pe poziţia a şaptea în clasamentul şefilor de stat cel mai bine plătiţi din cele 12 ţări ale OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.