Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron anunță arsenalul anti-Putin: Franța livrează Ucrainei 40 de rachete cu rază lungă și sute de bombe

BFMTV
Emmanuel Macron

Franţa urmează să livreze Ucrainei alte 40 de rachete cu rază lungă de acţiune de tip SCALP şi ”sute de bombe”, anunţă preşedintele francez Emmanuel Macron, care urmează să efectueze o vizită la Kiev ”în februarie”.

Franţa este ”pe cale să finalizeze un acord” de securitate cu Ucraina - de tipul celui încheiat vineri de Regatul Unit cu Kievul, pe o perioadă de zece ani, a anunţat marţi seara, într-o conferinţă de presă la televiziunea TF1 Emmanuel macron.

Franţa şi Uniunea Europeană (UE) urmeză ”să ia decizii noi în săptămânile şi lunile următoare pentru an u lăsa Rusia să câştige” Războiul din Ucraina, a subliniat el.

”Nu putem lăsa Rusia să câştige şi nu nu trebuie să o facem, pentru că atunci însăşi securitatea Europei şi întregii vecinătţi ruse ar fi pusă în discuţie”, a insistat Macron.

FRICĂ DE ESCALADARE ÎN O.MIJLOCIU

Întrebat despre perspectiva unei victorii a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale ameeicane, în noiembrie, care ar putea pune în discuţie susţinerea Ucrainei, Emmanuel Macron a răspuns că ”nu trebuie să ne interesăm de persoane. Trebuie să avem luciditatea de a vedea că Statele Unite ale Americii sunt un mare aliat căruia-i sărbătorim curajul” cu ocazia marcării a 80 de ani de la Debarcarea în Normandia, în iunie.

”Însă este o democraţie care treversează o criză, a cărei primă prioritate este ea însăşi, şi a cărei a doua prioritate este problema chineză”, a declarat el.

Macron a apărat, în acest context ”o Europă mai puternică, care ştie să se apere ea însăşi şi care nu depinde de alţii”.

El a evocat Războiul din Fâşia Gaza şi a explicat de ce Frabţa ”nu s-a alăturat unei coaliţii (americano-britanice) care a efectuat atacuri preventive împotriva huthi pe teritoriul lor” în Yemen. Motivul este limpede - ”evitarea oricărei escaladări”, a subliniat şeful statului francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.