Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron pune în dezbaterea publică reforma poliţiei şi legea securităţii

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron va lansa o dezbatere publică naţională, în urma seriei de proteste masive împotriva violenţei poliţiei şi a proiectului de lege privind securitatea, şi a promis că se va implica personal în procesul de reformă a poliţiei, relatează marţi agenţiile DPA şi EFE, potrivit Agerpres.

Cetăţeni, reprezentanţi ai societăţii civile, forţele de securitate şi preşedintele însuşi vor participa începând din luna ianuarie la această consultare naţională, au declarat agenţiei DPA surse de la Palatul Elysee. Dezbaterea se va axa pe instruirea şi dotarea forţelor de securitate, relaţia poliţie-cetăţeni şi dreptul de a înregistra imagini cu poliţişti în timpul operaţiunilor, articolul din noua lege a securităţii care limitează acest drept şi care a declanşat manifestaţiile din ultimele săptămâni.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE

Într-o scrisoare adresată marţi sindicatului poliţiei Unité-SGP-FO, Macron confirmă lansarea acestei dezbateri. El consideră că procesul de reformă a poliţiei este urgent şi i-a cerut ministrului de interne Gérald Darmanin să-i primească pe reprezentanţii poliţiei şi jandarmeriei pentru a primi propuneri.

Într-un interviu publicat vineri, Emmanuel Macron a promis că va combate violenţa poliţiei, fenomen despre care a apreciat că este unul izolat, nu generalizat. El a admis că poliţia franceză face controale pe baza unor criterii cum ar fi culoarea pielii, situaţie pe care preşedintele a spus că doreşte să o schimbe.

Macron a anunţat în acest sens crearea unei platforme naţionale pentru semnalarea intervenţiilor poliţiei pe care cetăţenii vizaţi le consideră ''discriminatorii'', anunţ care a provocat proteste în rândul poliţiştilor, unii dintre ei ameninţând că vor intra într-o ''grevă'' a controalelor de identitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.