Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima 'garanție de securitate' oferită Rusiei de Emmanuel Macron: Putin ar trebui să fie urmărit penal pentru crime de război

Politico
macron telefon

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat într-un interviu la CBS că liderul rus Vladimir Putin ar trebui să fie urmărit penal pentru crime de război comise în Ucraina.

Imediat după ce și-a atras un val de critici cu propunerea oferirii Rusiei a unor garanții de securitate, Macron a spus că atacurile rusești cu rachete asupra infrastructurii civile sunt o crimă de război.

Întrebat de jurnalist dacă Putin ar trebui să fie urmărit penal pentru aceste crime, Macron a răspuns: „Trebuie să colectăm toate dovezile. Și asta facem trimițând polițiști și experți în Ucraina. Prin urmare, răspunsul meu este da."

Pe de altă parte, liderul francez a insistat asupra necesității menținerii unui dialog deschis cu președintele rus. „Mențin un contact direct cu președintele Putin. Izolarea este cel mai rău lucru, mai ales pentru un astfel de lider", a explicat Macron.

Președintele francez a mai subliniat că nu vede o opțiune militară pentru a pune capăt războiului. „Cred că este important să transmitem mesajul că depinde de ucraineni să decidă, că singura modalitate de a găsi o soluție este prin negocieri”, a spus el.

Anterior, Macron a spus că Occidentul ar trebui să ia în considerare cum să răspundă nevoii Rusiei de garanții de securitate dacă Putin este de acord să negocieze încheierea războiului din Ucraina.

Preşedintele francez a propus anterior, după o discuție cu liderul amrican Joe Biden, ca Rusia să primească garanţii de securitate în cadrul unor viitoare negocieri menite să pună capăt războiului din Ucraina. Afirmația a generat critici puternice la Kiev, în statele baltice, dar și în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.