Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron şi Merkel afirmă că dezvoltarea tehnologică nu afectează piaţa muncii: 'Nu am fost capabili să dovedim că tehnologia a adus progres social'

merkel macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au subliniat marţi, cu prilejul sesiunii la nivel înalt a Conferinţei anuale a Organizaţiei Mondiale a Muncii (OIM), că temerile oamenilor în legătură cu schimbările tehnologice şi dispariţia locurilor de muncă trebuie abordate cu seriozitate, transmite dpa, potrivit agerpres.ro.

'Până în prezent, nu am fost capabili să dovedim că tehnologia a adus progres social', a declarat preşedintele francez, adresându-se conferinţei OIM de la Geneva, ce marchează centenarul acestei organizaţii.

Citește și: Opoziția dă foc Guvernului PSD-ALDE! Dovada că Executivul pregătește concedieri și tăieri de salarii

Companiile şi guvernele trebuie să demonstreze că beneficiile dezvoltărilor tehnologice nu cresc precaritatea locurilor de muncă şi nu reduc drepturile angajaţilor, a adăugat Macron.

La rândul său, cancelarul german a declarat că mulţi oameni se întreabă dacă abilităţile lor profesionale vor putea ţine pasul cu schimbările tehnologice, dacă locurile lor de muncă vor mai fi necesare în viitor şi unde vor găsi de lucru dacă vor fi disponibilizaţi.

'Acestea sunt întrebări mari şi serioase, şi, de aceea, constituie provocări politice mari şi serioase', a arătat cancelarul Merkel.

OIM a fost fondată în 1919, după Primul Război Mondial, în scopul de a promova justiţia socială şi dreptul muncii, ca garanţie a păcii globale.

Citește și: Acuzații grave: ‘Pupincuriștii, populiștii, acoperiții și ignoranții și-au făcut datoria și de data asta’

Prin negocieri între guverne, sindicate şi angajatori, OIM a elaborat aproape 190 de acorduri şi peste 200 de recomandări, în domenii precum drepturile sindicale, combatarea discriminării, muncii forţate sau muncii copiilor.

În opinia liderilor francez şi german, OIM este un exemplu major de cooperare internaţională, într-o perioadă în care noţiunea de compromis la nivel diplomatic este pusă sub semnul întrebării de ţări ca Statele Unite.

'Nimeni nu câştigă 100% într-un compromis, dar compromisurile ne permit să progresăm în ansamblu', a subliniat cancelarul german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.