Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron va discuta cu Trump şi Erdogan înainte de summitul NATO

MEDIAFAX.ro
Preşedintele Franţei, Emmaunuel Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, va avea o întrevedere cu omologul său american, Donald Trump, şi se va întâlni cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, în compania cancelarului german, Angela Merkel, şi a premierului britanic, Boris Johnson, marţi la Londra, înaintea summitului NATO, a făcut cunoscut joi Palatul Elysee, potrivit AFP, scrie AGERPRES.

La scurt timp după sosirea în Marea Britanie, preşedinţii francez şi american vor avea o întrevedere bilaterală la Winfield House, reeşdinţa ambasadorului SUA la Londra.

Ulterior, Emmanuel Macron va participa la o reuniune de coordonare cu prim-ministrul britanic şi cancelarul german alături de preşedintele turc la 10 Downing Street, reşedinţa lui Boris Johnson.

Şeful statului francez a anunţat această reuniune încă de la 18 octombrie, ca urmare a lansării ofensivei turce în nord-estul Siriei contra forţelor kurde.

"Este important să ne putem reuni şi coordona", în special pentru a vedea cum putem "aduce Turcia la poziţii mai rezonabile", a declarat el atunci.

Turcia l-a acuzat joi pe Emmanuel Macron că "sprijină terorismul", ca reacţie la o serie de noi critici ale preşedintelui francez pe tema operaţiunii din Siria.

Liderii celor 29 de ţări membre ale NATO se vor regăsi marţi seară la Buckingham Palace pentru o recepţie dată de regina Elisabeta a II-a înaintea summitului NATO, organizat în nordul Londrei.

Pregătirea summitului a fost afectată de un interviu acordat de preşedintele Emmanuel Macron, la 7 noiembrie, săptămânalului britanic The Economist, în care s-a referit la "moartea cerebrală" a NATO, suscitând o controversă puternică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.