Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Madicii din Iași au prelevat organe de la un bărbat de 76 de ani, cel mai în vârstă donator din Moldova

SANADOR
sanador operatie inima sala spital medici

Medicii ieșeni au prelevat ambii rinichi ai unui bărbat de 76 de ani, aflat în moarte cerebrală, care a devenit astfel cel mai în vârstă donator din zona Modovei. Cei doi rinichi au fost transplantați la Spitalul Clinic C. I. Parhon unei femei de 62 de ani și unui bărbat de 54, potrivit Mediafax.

Operația de prelevare a rinichilor a avut loc în cursul nopții de sâmbătă spre duminică la Spitalul Sfântul Spridon din Iași. Donatorul, un bărbat de 76 de ani, era în moarte cerebrală după ce a suferit arsuri și intoxicații cu monoxid de carbon în urma unui incendiu.

„Este cel mai bătrân donator pe care l-am avut. Era un pacient de 76 de ani, intoxicat cu monoxid de carbon, de la care s-au putut preleva doar rinichii, țesutul nici nu intra în discuție din cauză că suferise arsuri pe o suprafață mare de corp, iar restul organelor la această vârstă nu erau eligibile pentru transplant", a declarat Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iași.

Citește și: Klaus Iohannis ar putea pierde lupta pentru Cotroceni! Cum încearcă să-i înșele Andrei Caramitru pe votanții liberali

Cei doi rinichi au fost transplantați la Spitalul C. I. Parhon.

„Sunt doi pacienți, un bărbat și o femeie. Bărbatul are 54 de ani, făcea dializă de la începutul anului acesta, la Târgu Neamț. Iar pacienta este o doamnă de 62 de ani care făcea dializă peritoneală de anul trecut și era în evidența centrului din Galați", a spus Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic C. I. Parhon din Iași.

Evoluția celor doi pacienți după operație este una bună.

Aceasta a fost a treia prelevare de la un donator aflat în moarte cerebrală făcută în acest an la Iași.

„Este a treia prelevare, noi potențiali donatori am avut mai mulți în ultima vreme, însă au fost foarte multe refuzuri ale familiei pentru că donatorii erau și foarte tineri. Ultimul, care a fost în urmă cu câteva zile, era un băiat de 18 ani, din Botoșani, victima unui accident de motocicletă și familia a refuzat prelevarea", a mai spus Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.