Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Madonna își apără decizia de a cânta la concursul Eurovision: 'Nu voi înceta niciodată să cânt muzică pentru a mă supune agendei politice a cuiva'

billboard.com
Madonna

Cântăreața americană Madonna își apără decizia de a cânta la concursul Eurovision, în Israel, și afirmă că nu se va supune niciunei agende politice, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Artista va susține un recital în Tel Aviv sâmbătă, în timpul finalei competiției. Locul de desfășurare al evenimentului a fost ținta unor apeluri la boicotare, provenite din partea activiștilor pro-Palestina. Aceștia doresc ca artiștii, companiile și guvernele care sunt implicate în desfășurarea concursului să se retragă din Israel.

Autoritățile israeliene au făcut eforturi de a bloca acțiunile desfășurate de mișcarea internațională Boycott, Divestment and Sanctions (BDS). Teama că activiștii ar putea întrerupe desfășurarea competiției a dus la o sporire a securității în orașul Tel Aviv.

Vedeta americană și-a apărat decizia de a apărea la Eurovision, susținând că este o apărătoare a drepturilor tuturor oamenilor. "Nu voi înceta niciodată să cânt muzică pentru a mă supune agendei politice a cuiva și nici nu voi înceta să vorbesc despre încălcările drepturilor omului, oriunde în lume s-ar desfășura", a declarat Madonna pentru Reuters. "Mi se frânge inima de fiecare dată când aud despre viețile nevinovate care sunt pierdute în această regiune și despre violența folosită pentru a împlini țelurile politice ale oamenilor care beneficiază de pe urma acestui confilct antic. Sper și mă rog că, în curând, ne vom elibera din acest ciclu al distrugerii și vom crea un nou drum spre pace", a continuat aceasta.

Citește și: Actrița Felicity Huffman ar putea sta în închisoare patru luni

Anul acesta, concursul Eurovision are loc la Tel Aviv, în Israel, după ce precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta acestei ţări, Netta, cu piesa "Toy".

Madonna va interpreta două cântece pe scena finalei Eurovision de la Tel Aviv. Starul american a mai concertat în Israel în 2009 și 2012, și este o adeptă a Cabala, școala de gândire ezoterică din Iudaism.

Legăturile artistei americane cu regiunea sunt bazate și pe activitățile caritabile. Fundația ei, "Ray of Light" - care promovează dreptatea socială și împuternicirea femeilor pe plan mondial - susține proiecte de ajutorare a populației palestiniene. De asemenea, aceasta sprijină și "Americans For Peace Now", o organizație non-profit care promovează soluționarea conflictului israeliano-palestinian pe cale diplomatică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.