Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maduro INFLAMEAZĂ şi mai mult opoziţia venezueleană şi cere ridicarea imunităţii

Nicolas_Maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro şi-a exprimat luni dorinţa ca Adunarea Constituantă, care a fost aleasă duminică, să le ridice imunitatea parlamentarilor opoziţiei pentru a fi judecaţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

''Ajunge cu sabotajul practicat de Adunarea Naţională. Trebuie să se facă ordine (...) Va trebui să i se ridice imunitatea oricărui parlamentar care trebuie să aibă imunitatea ridicată'', a declarat Maduro.

Atentat DEJUCAT în Australia. Teroriştii au vrut să arunce în aer un avion de pasageri

Preşedintele nu a indicat motivele care ar fi invocate, dar deputaţii opoziţiei sunt constant acuzaţi de ''lovitură de stat parlamentară'' şi că au incitat la violenţă în cursul manifestaţiilor cu care se confruntă Venezuela de patru luni şi care s-au soldat cu peste 120 de morţi, dintre care 10 duminică, în timpul scrutinului, potrivit parchetului.

Maduro a ameninţat, de asemenea, că-i ''ia mandatul'' procurorului general, al cărui titular actual, Luisa Ortega, chavistă de mult timp, s-a desprins de guvern, devenind unul dintre adversarii acestuia. ''Ce trebuie să facă (Adunarea Constituantă) împotriva procurorului general? Să restructureze (postul) imediat, să declare starea de urgenţă şi să-i ia mandatul pentru a face dreptate'', a declarat Maduro.

Preşedintele venezuelean a propus din nou ''un dialog naţional'' pentru soluţionarea gravei crize politice în care s-a împotmolit ţara, spunând că este gata să înfrunte opoziţia la alegerile pentru guvernatori prevăzute să aibă loc pe 10 decembrie.

El şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu alegerea Adunării Constituante, după anunţul unei participări la scrutin de 41,5 %, respectiv peste opt milioane de alegători. ''Este cel mai mare vot al revoluţiei bolivariene în 18 ani'', a declarat el în Piaţa Bolivar din centrul capitalei Caracas.

Maduro a respins, de asemenea, condamnarea de către SUA a alegerilor pentru Adunarea Constituantă şi ameninţarea cu noi sancţiuni: ''Nu ne pasă de ce spune Trump! Important este ceea ce spune poporul Venezuelei !''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.