Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maduro nu iartă! Contraatacul Venezuelei la poziția Parlamentului European - O delegație de europarlamentari a primit INTERZIS să intre în țară

RTV.net
nicolas maduro

Autoritățile din Venezuela au refuzat să permită accesul în țară unei delegații de europarlamentari, susținând că aceștia au zburat la Caracas având "motive conspiraționiste", potrivit postului Euronews, scrie Mediafax.

Luna trecută, Parlamentul European l-a recunoscut pe Juan Guaido, liderul opoziției, drept președinte interimar.

Patru europarlamentari din cadrul Partidului Popular European (PPE, centru-dreapta) au zburat la Caracas pentru a se întâlni cu Guaido, a anunțat unul dintre politicieni pe o rețea de socializare.

Traian Băsescu, mesaj în miez de noapte: Nicolae Popa, 'să mă ierți' că am cerut să fii adus în țară

"Ne-au reținut pașapoartele, nu ne-au comunicat motivul expulzării", a declarat europarlamentarul spaniol Esteban González Pons.

Ministrul venezuelan de Externe, Jorge Arreaza, a transmis pe Twitter că europarlamentari au fost informați de acum câteva zile că nu vor fi primiți în țară.

Venezuela "nu va permite extremei drepte europene să perturbe pacea și stabilitatea țării cu o nouă acțiune intervenționistă, neobrăzată", a afirmat Arreaza.

Luna trecută, Juan Guaidó, liderul opoziției și şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe Maduro în contextul în care țara se confruntă cu o criză politică și economică profundă. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale. Guaidó a fost recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de Statele Unite şi de cele mai multe ţări occidentale, în timp ce Maduro, care susține că este victima unei lovituri de stat, este sprijinit de Rusia, China, Cuba, Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.