Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a repatriat înca 15 români din Egipt

mae

Alti 15 cetateni români care se aflau ca turisti în statiunea egipteana Sharm El Sheikh au fost repatriati, luni, pe cale aeriana, în România, via Amman (Iordania), respectiv Istanbul (Turcia), cu sprijinul unei companii de transport aerian, informeaza Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat, aeronava a aterizat pe Aeroportul Otopeni în cursul diminetii de luni.

'Celula de criza activata de ministrul Afacerilor Externe prin intermediul Ambasadei României la Cairo a continuat acordarea de asistenta si protectie consulara în procesul de repatriere a turistilor români, asistându-i în cadrul procedurilor si formalitatilor specifice. Totodata, misiunea diplomatica româna a mentinut legatura permanenta cu grupul cetatenilor români si a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Egipt - Amman - Istanbul - Bucuresti, asigurându-se ca aceasta se desfasoara în conditii de siguranta', adauga MAE.

Institutia aminteste ca, pe 7 noiembrie, au fost repatriati 140 de cetateni care se aflau în statiunile Sharm El Sheikh si Hurghada din Egipt, astfel încât pâna în acest moment au fost repatriati în total 155 de cetateni români aflati în scop turistic în Egipt.

'La nivelul misiunii diplomatice române din Cairo nu mai exista, deocamdata, solicitari de asistenta în vederea repatrierii din partea altor cetateni români', precizeaza MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.