Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE a semnat memorandumul pentru relația României în programul ONU pentru dezvoltare

mae

Ministerul de Externe a semnat, luni, un memorandum de înțelegetre pentru relația între România, prin MAE, și programul ONU pentru dezvoltare. Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a afirmat că documentul reprezintă baza legală a cooperării între părți, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Rareș Bogdan face un anunț de ultimă oră: ’Informaţiile sunt extrem de grave’

„Este o zi importantă pentru diplomația română prin semnarea acestui memorandum și prin relația dintre România prin MAE și programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Acest document semnat astăzi (luni - n.r.) constituie baza legală prin care cele două entități, MAE și programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare își vor derula în continuare colaborarea. După 47 de ani, chiar mai bine de atât în care România a fost beneficiar net al asistenței pentru dezvoltarea proiectelor derulate de UNDP și aș aduce aminte de câteva dintre ele: ideea inițială a complexului Măgurele, cât și datoria externă a României au fost printre primele subiecte discutate cu UNDP”, a declarat Maria Magdalena Grigore, luni, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Citește și: Anunț-bombă după cazul de la Caracal! Polițiștii cer legalizarea prostituției .

Secretarul de stat al MAE a mai spus că „România este un donator emergent, motiv pentru care aceste noi componente de asistență pentru Reuniunea Anuală a Diplomației Române dezvoltare, asistență umanitară, pace și securitate pot constitui premizele atingerii de politică externă, iar în colaborare cu UNDP, o entitate prezentă în majoritatea statelor care prezintă dificultăți , ne putem atinge scopul și obiectivele de politică externă”.

Reuniunea Anuală a Diplomației Române (RADR) se desfășoară de luni până joi la București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.