Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE: Alţi trei cetăţeni români au fost evacuaţi din insula Saint Martin, afectată de uraganul Irma

MAE

Alţi trei cetăţeni români au fost evacuaţi, în cursul serii de 11 septembrie, din insula Saint Martin, afectată de trecerea uraganului Irma, numărul total al românilor evacuaţi din zonele afectate de calamităţi ajungând la şapte, a informat, marţi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Cei trei români evacuaţi au ajuns în Santo Domingo, Republica Dominicană. "În urma demersurilor susţinute întreprinse de Celula de Criză a MAE, în seara zilei de 11 septembrie 2017, alţi trei cetăţeni români au fost evacuaţi din Insula Saint Maarten/ Saint Martin către Santo Domingo, Republica Dominicană. Acţiunea de evacuare, coordonată de Celula de Criză a MAE, s-a realizat prin intermediul Ambasadei României la Bogota, cu sprijinul Consulatului Onorific al României la Santo Domingo. În prezent, cetăţenii români sunt în siguranţă în Republica Dominicană, de unde urmează să îşi continue călătoria. Misiunile diplomatice şi oficiile consulare din statele de tranzit vor oferi asistenţă pe perioada deplasării către destinaţie", se precizează în comunicat.

Celula de criză a MAE, prin intermediul Ambasadelor României la Paris, Haga şi Londra, menţine permanent legătura cu Celulele de Criză ale autorităţilor celor trei state sub a căror jurisdicţie se află principalele teritorii insulare afectate (Insula Saint Martin/Sint Maarten, Insulele Virgine Britanice). De asemenea, prin ambasadele României la Ankara, Lisabona şi Varşovia, Celula de Criză a MAE se coordonează cu autorităţile altor state care se confruntă cu situaţii similare şi care gestionează cazurile propriilor cetăţeni aflaţi în zonele afectate, conform Agerpres.

MAE dă asigurări că Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (Call Center-ul consular) este în legătură permanentă cu membrii familiilor cetăţenilor români aflaţi în zona afectată, menţionând faptul că partea de comunicare cu românii aflaţi în zonele străbătute de uragan se realizează "cu deosebită dificultate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.