Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE anunță că bulgarii au renunțat la controalele suplimentare

romania bulgaria

Ministerul român al Afacerilor Externe informează că, potrivit datelor obţinute de la oficialităţile bulgare, a fost revocată, luni seară, măsura controalelor suplimentare instituite de autorităţile de la Sofia la punctele de trecere a frontierelor Bulgariei.

Cetăţenii români beneficiază astfel de revenirea la regimul controlului minimal atât la intrarea, cât şi la ieşirea de pe teritoriul Bulgariei, indiferent de punctul de trecere a frontierei bulgare pe care îl tranzitează, se mai afirmă în comunicatul MAE.

Ministerul român al Afacerilor Externe anunţase duminică faptul că din motive de securitateautorităţile bulgare au introdus controale suplimentare la toate punctele de trecere a frontierelor, măsura fiind instituită cu titlu temporar, fără ca momentan să fie prevăzut un termen limită.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe avertiza cetăţenii români care tranzitează Bulgaria asupra posibilităţii ca recentele măsuri dispuse de autorităţile locale să genereze prelungirea duratei de aşteptare la traversarea frontierelor Bulgariei.

Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat, duminică seara, şi că informaţiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecţi de activităţi teroriste nu corespund realităţii.

"Potrivit unui comunicat oficial dat publicităţii astăzi de Ministerul de Interne bulgar, precum şi datelor obţinute de la autorităţile bulgare competente prin intermediul Ambasadei României la Sofia, informaţiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecţi de activităţi teroriste nu corespund realităţii. Conform aceleiaşi surse, informaţiile respective reprezintă consecinţa unei interpretări denaturate a unor ample măsuri de securitate dispuse de forţele de ordine din ţara vecină, atât în contextul unui eveniment public de anvergură din oraşul Burgas, cât şi în cadrul strategiei interne de combatere a migraţiei ilegale şi a activităţii infracţionale vizând falsificarea documentelor de identitate. Referitor la cărţile de identitate ale căror fotocopii au fost publicate în mass-media locală, aceeaşi sursă precizează că documentele în cauză nu sunt autentice", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de MAE.

 

Presa din Bulgaria a relatat duminică faptul că serviciile de securitate din ţara vecină caută doi cetăţeni străini, un român şi o tânără din Franţa, care s-ar fi raliat organizaţiei teroriste Statul Islamic şi care în prezent s-ar afla pe teritoriul bulgar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.