Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE anunţă că a comunicat Autorităţii Electorale Permanente necesarul materialelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a comunicat Autorităţii Electorale Permanente necesarul materialelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale - 4.608.175 de buletine de vot şi 2.866.260 de timbre autocolante, potrivit news.ro.

Potrivit MAE, în conformitate cu atribuţiile ce revin Ministerului Afacerilor Externe cu privire la organizarea în străinătate a alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2019, ministrul Afacerilor Externe a transmis, marţi, Autorităţii Electorale Permanente numărul total al materialelor de vot necesare organizării în străinătate a procesului electoral aferent turului 2 de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României: 4.608.175 buletine de vot şi 2.866.260 timbre autocolante.

Citește și: Viorica Dăncilă îl perforează pe Klaus Iohannis! Lovitura de grație pe care i-a dat-o azi

"Aceste cantităţi sunt rezultatul informării de către misiunile diplomatice şi consulare, la solicitarea Centralei MAE, cu privire la necesarul de buletine de vot şi alte materiale pentru turul 2. Numărul de buletine de vot solicitat de misiuni pentru turul 2 este mai mare cu 107.068 decât cel solicitat pentru primul tur", arată MAE.

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate vor putea vota în cele 835 de secţii de votare organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru acest proces electoral.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează importanţa ca cetăţenii români din străinătate să voteze în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în fiecare din zilele de 22, 23 şi 24 noiembrie, începând chiar cu ziua de vineri, 22 noiembrie, pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.