Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE are pe site o rubrică de răspunsuri la cele mai frecvente întrebări ale alegătorilor români din străinătate privind alegerile parlamentare

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a publicat pe pagina sa de internet, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare 2020, o rubrică de "Întrebări frecvente" referitoare la exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate la alegerile parlamentare din acest an, anunță news.ro.

Rubrica oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetăţenii români din afara graniţelor ţării cu privire la exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă sau la secţie, modalitatea de a deveni membri ai birourilor secţiilor de votare organizate în străinătate şi importanţa respectării măsurilor de siguranţă sanitară în contextul pandemiei de COVID-19, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de MAE.

Totodată, MAE precizează că în cadrul secţiunii sunt disponibile toate informaţiile necesare exercitării votului în afara ţării la alegerile parlamentare.

În ceea ce priveşte votul la secţie, MAE aminteşte că românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării pot vota la secţiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile – sâmbătă, 5 decembrie şi duminică, 6 decembrie 2020.

Pe baza propunerilor transmise în 16 noiembrie 2020 de către Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat prin Hotărârea nr. 26/2020, înfiinţarea a 748 de secţii de votare în străinătate pentru acest proces electoral. Lista secţiilor de votare este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.