Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE comemorează cele 298 de victime care şi-au pierdut viaţa după prăbuşirea aeronavei MH-17

MH 17

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) comemorează cele 298 de victime care şi-au pierdut viaţa după prăbuşirea aeronavei MH-17, la şase ani de la accident. De asemenea, MAE transmite ”un mesaj de profundă compasiune şi solidaritate familiilor” victimelor. Între victimele accidentului aviatic s-a aflat şi un cetăţean român, potrivit news.ro.

”La împlinirea a şase ani de la doborârea aeronavei MH-17, Ministerul Afacerilor Externe comemorează cele 298 de victime care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident şi transmite un mesaj de profundă compasiune şi solidaritate familiilor acestora. Ministerul Afacerilor Externe va continua să pledeze în favoarea cooperării pentru clarificarea circumstanţelor prăbuşirii aeronavei MH-17 şi tragerea la răspundere a celor responsabili, în conformitate cu prevederile rezoluţiei Consiliului de Securitate 2166 din 2014”, a transmis, vineri, MAE.

Ministerul Afacerilor Externe salută progresele realizate în cadrul procedurilor penale şi reiterează susţinerea pentru desfăşurarea acestora pe teritoriul Olandei, în conformitate cu legislaţia olandeză.

La 17 iulie 2014, aeronava MH-17 aparţinând companiei Malaysia Airlines a fost doborâtă în estul Ucrainei, în timp ce efectua cursa Amsterdam – Kuala Lumpur.

Citește și: 777 cazuri NOI de coronavirus în România: 757 de români s-au EXTERNAT la cerere

La bord se aflau 298 de persoane care şi-au pierdut viaţa (283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului).

În acest tragic incident aviatic şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român.

Ancheta penală este coordonată de o echipă comună de anchetă (JIT) formată din reprezentanţi ai autorităţilor judiciare şi poliţieneşti din Olanda, Ucraina, Australia, Belgia şi Malaysia.

Membrii JIT au decis cu privire la desfăşurarea procedurilor penale şi judecarea persoanelor responsabile de prăbuşirea aeronavei MH17 în Olanda, în conformitate cu legislaţia acestui stat şi în baza valorificării rezultatelor anchetei JIT.

La 19 iunie 2020, Parchetul General olandez a anunţat demararea acţiunii penale împotriva a patru suspecţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.