Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, de Ziua europeană de comemorare a genocidului romilor: Omagiu tuturor victimelor care au suferit

MAE

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, cu ocazia Zilei europene de comemorare a genocidului romilor, că susţine asumarea responsabilităţii comune de a înlătura prejudecăţile şi de a lupta împotriva discriminării şi acţiunilor extremiste cu caracter etnic sau rasist, anunță AGERPRES.

"MAE aduce, astăzi, 2 august 2020, un omagiu tuturor victimelor de etnie romă care au suferit pe întreaga perioadă a celui de-al Doilea Război Mondial. Trecerea sub tăcere, timp de mai multe decenii, a suferinţelor romilor europeni în lagărele de concentrare a contribuit la perpetuarea prejudecăţilor şi stigmatizării acestei comunităţi. MAE susţine asumarea responsabilităţii comune de a înlătura prejudecăţile şi de a lupta împotriva discriminării şi acţiunilor extremiste cu caracter etnic sau rasist. În contextul curent al crizei sanitare, MAE notează cu îngrijorare creşterea numărului de acte discriminatorii şi a discursului instigator la ură îndreptat împotriva membrilor comunităţii rome şi condamnă cu fermitate astfel de fenomene", se arată într-un comunicat al MAE, remis duminică.

Citește și: Raed Arafat a EXPLODAT, după demisia epidemiologilor de la DSP București: Au DEZERTAT ca soldatul în război

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe salută, cu acest prilej, adoptarea şi promulgarea în iulie 2020, a Legii nr. 124/2020 privind instituirea zilei de 2 august ca Ziua naţională de comemorare a Holocaustului împotriva romilor - Samudaripen.

La 2 august 1944, aproximativ 3.000 de romi din lagărul Auschwitz-Birkenau au căzut victime ale regimului nazist. În total, în Europa, circa 500.000 romi au fost ucişi în evenimentele din perioada Holocaustului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.