Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE își exprimă preocuparea privind alegerile prezidențiale din regiunile separatiste Abhazia și Osetia de Sud

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Ministerul Afacerilor Externe și-a exprimat preocuparea în legătură cu alegerile prezidențiale organizate în regiunile separatiste georgiene Abhazia și Osetia de Sud. MAE reiterează sprijinul pentru suveranitatrea și integritatea teritorială a Georgiei în granițele sale recunoscute internațional.

Citește și: Anunț-bombă după cazul de la Caracal! Polițiștii cer legalizarea prostituției .

„Ministerul Afacerilor Externe își exprimă preocuparea față de potențialul destabilizator al așa-numitelor „alegeri prezidențiale” derulate pe teritoriul regiunii Abhazia din Georgia la 25 august 2019, pe care le consideră nelegitime și nerelevante din punct de vedere politic și juridic. Ministerul Afacerilor Externe reiterează, pe această cale, poziția principială a României privind sprijinul pentru soluționarea pe cale pașnică a conflictelor prelungite din Georgia, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Georgiei, în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă.

„În acest context, ministrul român al afacerilor externe împreună cu omologi din mai multe state OSCE au dat publicității o Declarație privind așa-numitele „alegeri prezidențiale”, cu următorul conținut: Bulgaria, Republica Cehă, Canada, Estonia, Finlanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Suedia, Ucraina, Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite ale Americii consideră nelegitime așa-numitele “alegeri prezidențiale” organizate de către autoritățile de facto ale regiunii Abhazia din Georgia, în Suhumi, la data de 25 august 2019, și nu vor recunoaște rezultatele acestora. Înacelași timp, statele menționate consideră nelegitime rezultatele așa-numitor „alegeri parlamentare” organizate în regiunea Osetia de Sud/Tskinvali din Georgia, în data de 9 iunie 2019”, mai spune sursa citată.

Citește și: Mega-lovitură! Sute de persoane vor fi concediate

Ministrul de Externe subliniază sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei în granițele sale recunoscute internațional.

„Cerem din nou Rusiei să își îndeplinească toate obligațiile în conformitate cu acordul de încetare a focului din 2008, inclusiv retragerea forțelor sale armate la pozițiile anterioare conflictului și asigurarea accesului liber al asistenței umanitare în aceste regiuni, precum și să revoce recunoașterea independenței regiunilor georgiene Abhazia și Osetia de Sud”, a conchis MAE, în documentul de presă.

Citește și: Rareș Bogdan face un anunț de ultimă oră: ’Informaţiile sunt extrem de grave’

În anul 2008, Georgia, care speră să adere la NATO și UE, a fost implicată într-un conflict cu Rusia privind suveranitatea asupra regiunilor separatiste Osetia de Sud şi Abhazia. La finalul confruntărilor, Moscova a recunoscut independenţa celor două teritorii georgiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.