Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE: Noile condiţii de intrare în Anglia care se aplica de astazi!

brexit
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile britanice au revenit cu informaţii suplimentare privind data de intrarea în vigoare a noilor condiţii de intrare în Marea Britanie şi privind cerinţele în cazul testării pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Noile măsuri se vor aplica doar din 18 ianuarie la intrarea în Anglia şi din 15 ianuarie, pentru Scoţia.
Potrivit MAE, din informaţiile oficiale anunţate de autorităţile britanice reiese că intrarea în vigoare a noilor măsuri aplicabile la sosirea în Anglia, vor intra în vigoare începând cu 18 ianuarie 2021, ora 4.00 a.m. (oră locală). Cu toate acestea, începând cu 15 ianuarie 2021, ora 4.00 a.m. (oră locală), măsurile se aplică pentru intrarea pe teritoriul Scoţiei.
"Astfel, toate persoanele care călătoresc în Regatul Unit pot intra pe teritoriul Angliei cu condiţia prezentării unui test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 3 zile anterior intrării pe teritoriul Angliei. Sunt acceptate testele moleculare, de tip PCR sau tehnologii derivate, LAMP (amplificare izotermă mediată prin buclă) sau antigen. Rezultatul testului negativ trebuie să fie redactat în original în limbile engleză, franceză sau spaniolă, nefiind acceptate traduceri", arată sursa citată.
Totodată, certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie prezentat în original şi trebuie să includă numele persoanei testate, data naşterii sau vârsta, rezultatul testului, data prelevării sau recepţionării probei, numele laboratorului care a efectuat testul, datele de contact ale acestuia, precum şi numele dispozitivului de testare. Toate informaţiile disponibile la acest moment cu privire la cerinţele aplicabile testării pot fi consultate aici.
"Conform autorităţilor britanice, prezentarea unui test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu exclude măsura obligatorie de autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la sosirea în Anglia. Măsura autoizolării poate fi suspendată cu condiţia efectuării unui al doilea test pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, începând cu a 5-a zi de la sosire, şi a prezentării unui rezultat negativ", precizează MAE

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.