Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE: Nu există cetățeni români printre victimele din autobuzul școlar incendiat în nordul Italiei

MAE

MAE a transmis, joi,  că autoritățile italiene au precizat că nu există cetățeni români printre persoanele afectate de incendierea unui autobuz școlar în nordul Italiei de un individ de origine senegaleză, scrie Mediafax.

”Consulatul General al României la Milano s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media cu privire la incidentul produs la data de 20 martie 2019, în apropierea orașului Milano, Republica Italiană. Reprezentanții oficiului consular român au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. În urma demersurilor oficiului, autoritățile locale au precizat că nu există cetățeni români printre persoanele afectate”, precizează MAE.

Citește și: Ioan Deneș: România are una dintre cele mai mari suprafeţe de păduri virgine din Europa

Un imigrant african a incendiat un autobuz şcolar, miercuri, la periferia oraşului italian Milano, în semn de protest faţă de moartea extracomunitarilor în Marea Mediterană, mai mulţi elevi fiind intoxicaţi cu fum

"Vreau să se termine cu oamenii morţi în Marea Mediterană", a strigat şoferul autobuzului în timp ce a incendiat vehiculul în zona San Donato Milanese, la periferia oraşului Milano, relatează site-ul cotidianului La Repubblica.

Ulterior, el a fost inculpat pentru răpire, tentativă de ucidere în masă și terorism, au anunțat autoritățile, precizând că nu există indicii că suspectul ar fi avut vreo legătură cu Stat Islamic sau alte grupări extremiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.