Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE: Nu există români printre victimele identificate ale atacului din Istanbul

atacator atentat istanbul

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat în care anunță că nu există români printre victimele identificate ale atacul din Istanbul, produs în dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2017,  în clubul Reina de pe malul Bosforului.

„Conform datelor obţinute până la acest moment, nu există persoane de cetățenie română printre victimele identificate. Precizăm că procedura de identificare a celorlalte persoane decedate este în curs de desfășurare. Totodată, menţionăm că oficiul consular nu a primit nicio solicitare de la vreun cetăţean român în legătură cu incidentul din Istanbul”, se arată în comunicat.

Consulatul General al României la Istanbul menţine cazul în atenţie, păstrează legătura cu autorităţile locale şi cu spitalele la care au fost internate victimele, fiind pregătit sa acorde asistenţă consulară, în funcţie de necesităţi, potrivit MAE.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc  la Istanbul și transmite condoleanţe familiilor victimelor și îşi exprimă speranța pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite. „În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă solidaritatea cu poporul turc și respinge cu tărie asemenea acte criminale. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului şi reafirmă necesitatea concentrării şi intensificării eforturilor internaţionale în combaterea oricăror forme de terorism”, anunță MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 212 3580516,  (0090)  212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Un bărbat îmbrăcat în Moș Crăciun a tras mai multe focuri de armă. 39 de persoane, dintre care 16 străini, au fost ucise,  iar alți 69 de oameni au fost răniți, au anunțat autoritățile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.