Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / MAE nu-i răspunde lui Vladimir Putin: unde este Bogdan Aurescu?

mae.ro
Bogdan Aurescu

UPDATE: România îi răspunde ferm lui Vladimir Putin: 'Scutul de la Deveselu are un caracter strict defensiv'

ȘTIREA INIȚIALĂ: Ministerul Afacerilor Externe nu a avut un punct de vedere, la aproape 24 de ore, la criticile aduse de președintele Rusiei, Vladimir Putin, făcute în cursul zilei de joi. STIRIPESURSE.RO a solicitat un punct de vedere Ministerului Afacerilor Externe, condus de Bogdan Aurescu, încă de joi, dar instituția nu a oferit un răspuns până la publicarea acestei știri.

Liderul de la Kremlim se arată deranjat de sistemele și aparatura NATO de la București. Contextul regional este cu atât mai tensionat în regiune, atât în privința relațiilor Rusia-Ucraina, cât și a dominației asupra Mării Negre între NATO și Rusia. Ministerul rus al Apărării a denunţat în ultimele zile prezenţa unor nave militare americane în Marea Neagră pentru un exerciţiu NATO.

Vladimir Putin a subliniat că Statele Unite şi alte ţări occidentale "au ignorat" preocupările exprimate de Rusia privind extinderea NATO spre est. "Iar acum vedem unde se află infrastructura NATO. Este exact lângă frontierele noastre, iar în România şi Polonia au fost instalate sisteme de apărare antirachetă care pot fi utilizate uşor, ţinând cont de faptul că lansatoarele MK-41 staţionate în aceste ţări pot funcţiona ca sisteme de atac. Software-ul poate fi schimbat în câteva minute", a acuzat Vladimir Putin.

"În privinţa Mării Negre, cele mai recente evoluţii merg dincolo de anumite limite: bombardiere strategice zboară la o distanţă de 20 de kilometri de frontierele Rusiei şi pot transporta arme periculoase, după cum se ştie", a afirmat Vladimir Putin, citat de agenţia Tass.

"Noi am exprimat în mod constant preocupări privind aceste activităţi, am vorbit despre linii roşii, înţelegem că partenerii noştri au o abordare foarte individuală şi, ca să mă exprim blând, nu iau în serios toate avertismentele noastre şi liniile roşii", a adăugat preşedintele Rusiei.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.