Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE, precizări de ULTIMĂ ORĂ după atacul armat din Toronto soldat cu 11 victime

MAE

MAE a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că nimeni nu a cerut, până în prezent, asistență consulară în legătură cu atacul din Toronto, în care două persoane au murit, iar alte nouă au fost rănite. Ministerul a întreprins demersuri pentru a afla dacă sunt cetățeni români printre victime.

"Consulatul General al României la Toronto urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs la data de 22 iulie 2018,în cartierul grecesc din Toronto. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Până în acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident", se arată în răspunsul Ministerului Afacerilor Externe transmis la solicitarea MEDIAFAX.

Reprezentanții MAE mai precizează că situația este monitorizată de Consulatul General al României la Toronto.

Atac armat în Canada - Bilanțul victimelor a crescut / UPDATE

"Consulatul General al României la Toronto monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să intervină, în limita competențelor legale.
Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al oficiului consular: +1 416 585 5802, +1 416 585 9177, +1 416 585 7898, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +1 416 845 5802", potrivit sursei citate.

Cel puțin două persoane au murit, duminică noaptea, iar alte nouă au fost rănite, după ce un individ a efectuat un atac armat în orașul canadian Toronto, a informat poliția locală, relatează CNN și BBC. Incidentul a avut loc în jurul orei locale 22 (ora României, 05).

Atacatorul a fost omorât după ce a deschis focul în zona străzii Danforth. Poliția a informat că atacatorul a folosit un pistol. Inițial, doar nouă răniți au fost anunțați. Martorii au informat că au auzit cel puțin 25 de focuri de armă.

Unele dintre victime au primit ajutor medical la fața locului, în timp ce altele au fost transportate la spital.

"Luăm în considerare toate motivele posibile", a declarat șeful Poliției din Toronto, Mark Saunders.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.