Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE rus, alertă de călătorie pentru Muntenegru

Wikipedia
Muntenegru

Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI, anunţă că Ministerul rus al Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru ruşii care vizitează Muntenegru. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe Maria Zaharova, le recomandă prudenţă rușilor atunci când îşi programează călătoriile în Muntenegru, pe fondul expulzării diplomaților ruși din Muntenegru. Declarația respectivă a fost publicată pe site-ul Ministerului rus al Afacerilor Externe.

''În plus, pe termen scurt, acordarea [cetățenilor Federației Ruse] de asistență consulară nu este posibilă, din cauza reducerii la minimum a dimensiunii personalului Ambasadei Ruse din Podgorica'', a avertizat ea. Diplomatul a subliniat că Muntenegru nu a formulat, deocamdată, nicio pretenție faţă de Rusia. În schimb, mass-media muntenegrenă a lansat o campanie denigratoare despre o presupusă rețea de spionaj rusă, dezvăluită de serviciile naționale de informații, care implică peste treizeci de ruși, care locuiesc în această țară și doi oficiali locali, care au fost acuzați de ''activități ilegale, aceşti angajaţi ai misiunii diplomatice ruse fiind supravegheaţi intens''. Zaharova a remarcat că nu este prima dată când autoritățile muntenegrene dau dovadă în mod ostentativ de o falsă abilitate în ''protecția intereselor statului'' de a se apăra de o amenințare inexistentă din partea Rusiei'', urmând politica rusofobă de izolare, impusă de anglo-saxoni.
Pe 29 septembrie, Muntenegru a declarat șase diplomați ruși persona non grata. În august, un alt diplomat rus a fost expulzat din această țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.