Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE rus avertizează țările occidentale: Să nu exploateze situația internă din Rusia pentru a-și atinge 'obiectivele rusofobe'

zugo.md
Serghei Lavrov

Ministerul rus de Externe transmite un comunicat „privind situația politică internă actuală”, în care avertizează țările occidentale să nu exploateze „revolta armată” a mercenarilor Wagner pentru a-și atinge „obiectivele rusofobe”.

„Tentativa de revoltă armată din țara noastră stârnește resentimente profunde în societatea rusă, care îl susține cu tărie pe președintele rus Vladimir Putin. Aspirațiile aventuriste ale complotiștilor vizează, de fapt, destabilizarea situației din Rusia, distrugerea unității noastre și subminarea eforturilor Federației Ruse de a asigura în mod fiabil securitatea internațională. Insurecția face astfel jocul dușmanilor externi ai Rusiei.

Avertizăm țările occidentale împotriva oricărui indiciu de posibilă exploatare a situației interne din Rusia pentru a-și atinge obiectivele rusofobe. Astfel de încercări sunt zadarnice și nu vor găsi niciun ecou nici în Rusia, nici în rândul forțelor politice sensibile din străinătate. Suntem convinși că, în viitorul apropiat, situația va găsi o soluție demnă de înțelepciunea milenară a poporului rus și a statului rus.

Toate scopurile și obiectivele operațiunii militare speciale vor fi îndeplinite.

Țara noastră își va continua cursul suveran de a-și asigura securitatea, de a-și proteja valorile, de a-și consolida autoritatea pe arena internațională și de a construi o ordine mondială multipolară justă.

Apreciem foarte mult înțelegerea acestei poziții de principiu de către aliații și partenerii noștri străini, pe care o experimentăm deja din plin”, transmite MAE rus.

Context

Şeful grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin a anunţat că a preluat controlul cartierului general al armatei ruse din Rostov-pe-Don ”fără să tragă un foc de armă”.

Forţe ruse de securitate au ocupat poziţii în sudul Moscovei, potrivit unor imagini publicate de ziarul de afaceri Vedomosti, relatează CNN, iar combatanţi din cadrul grupării paramilitare Wagner au înaintat până în regiunea rusă Lipeţk, situată la nord de Voronej, anunţă guvernatorul regiunii, Igor Artamonov.

Regiunea Lipeţk se află la peste 300 de kilometri sud de Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.