Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE rus l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al R. Moldova la Moscova

rusia kremlin

Însarcinatul cu afaceri al Republicii Moldova în Rusia, Eduard Melnic, a fost convocat joi la sediul Ministerului rus de Externe, dupa ce unor reprezentanti ai presei ruse li s-a interzis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, relateaza agentiile de presa TASS si RIA Novosti.

Diplomatia rusa sustine ca autoritatile de la Chisinau 'pun obstacole artificiale' în activitatea ziaristilor rusi în Republica Moldova.

La 7 octombrie, doi jurnalisti rusi de la postul de televiziune Rossia-24 au fost întorsi de pe Aeroportul din Chisinau. Acestia urmau sa transmita de la meciul de fotbal Rusia-R.Moldova din turneul de calificare pentru Campionatul European din 2016.

Redactorul-sef al postului rusesc de televiziune, Evgheni Bekasov, a declarat ulterior ca situatia nu este chiar atât de grava, având în vedere ca cei doi jurnalistii nu au fost declarati persoane indezirabile în Republica Moldova.

Nu este prima oara când autoritatile moldovene nu le permit intrarea ziaristilor rusi pe teritoriul republicii. La sfârsitul saptamânii trecute, doi jurnalisti rusi, care intentionau sa relateze despre protestele antiguvernamentale din centrul Chisinaului, au fost întorsi de pe Aeroportul din Chisinau.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.