Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE rus răspunde virulent la declarațiile lui Zelenski: 'Occidentul se scufundă, cu Ucraina legată de picioare'

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, i-a răspuns preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, la declaţiile sale cu privire la adaptarea Rusiei la sancțiunile occidentale: 'Occidentul se scufundă, cu Ucraina legată de picioare', anunţă Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, potrivit Agenţiei de presă RIA NOVOSTI.

Maria Zaharova a postat acest răspuns dat președintelui ucrainean Zelenski pe canalul său de Telegram. Anterior, Zelenski, în timpul unei conferințe de presă comună susţinută cu șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Kiev, a declarat că Rusia a început să se adapteze mult mai rapid la sancțiunile occidentale, iar viteza cu care Uniunea Europeană introduce noile restricții s-a redus.

Potrivit lui Zaharova, dacă nu ar fi fost sancțiunile antiruseşti, impuse în 2014, atunci Rusia s-ar fi asfixiat cu mult timp în urmă, fiind sufocată de confort și de banii din petrol, iar 'elita' politică impusă țării în anii 1990 nu i-ar fi permis să se dezvolte.

'Occidentul se scufundă, cu Ucraina legată de picioare'

Diplomatul și-a exprimat, de asemenea, opinia că 'Europa de Vest, care intră în recesiune' și-a pierdut de mult abilitățile de supraviețuire, iar acum se scufundă, 'cu Ucraina legată de picioare'.

Zaharova a amintit că, la mijlocul secolului trecut, Europa de Vest a fost salvată de propriile sale acțiuni de către fosta URSS. Diplomatul a adresat un apel, prin care i-a cerut 'să se gândească de două ori', înainte de a face noi pași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.