Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski critică Uniunea Europeană: 'Ritmul sancţiunilor a încetinit! Rusia se adaptează!' - VIDEO

impact.ro
zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îndeamnă joi Uniunea Europeană (UE) să impună măsuri punitive suplimentare Rusiei şi anunţă că a discutat o a zecea serie de sancţiuni cu preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, relatează CNN, informează News.ro.

Ce vrea Zelenski

”Acum, ritmul sancţiunilor a încetinit cumva în UE, iar statul terorist, din contră, se adaptează la sancţiuni, iar noi trebuie să-l prindem din urmă. Trebuie să corectăm asta”, a declarat Zelenski, la Kiev, alături de von der Leyen, care se află în capitala ucraineană împreună cu şeful diplomaţiei europene Josep Borrell şi alţi oficiali europeni. ”Aceasta este o sarcină europeană comună, de a reduce capacitatea Rusiei de a evita sancţiunile. Iar cu cât mai repede este îndeplinită această sarcină, cu atât mai aproape ne vom afla de înfrângerea Federaţiei ruse”, a subliniat şeful statului ucrainean.  ”Nu este de ajuns să avem succes pe terenul de luptă. Avem nevoie de credinţă într-o Europă liberă, într-o Europă paşnică, într-o Europă unită”, a subliniat el.

Promisisunea președintelui CE

”Noi îl facem pe (preşedintele rus Vladimir) Putin să plătească pentru atrocităţile războiului său”, a declarat preşedinta CE Ursula von der Leyen, care a vorbit după Zelenski. „Înainte ca Rusia să înceapă acest război, noi am vorbit foarte mult despre costurile economice pe care (aveam să le) impunem Rusiei, dacă invadează Ucraina. Iar azi Rusia plăteşte un ttribut greu, pentru că sancţiunile noastre îi erodează economia, aruncând-o înapoi cu o generaţie. Plafonarea preţului petrolului brut costă deja Rusia aproximativ 160 de milioane de euro (176 de milioane de dolari) pe zi, iar noi vom continua să creştem presiunea”, a declarat ea. ”UE este alături de Ucraina din prima zi, pentru că noi ştim că viitorul continentului nostru se scrie aici. Ştim că voi luptaţi pentru mai mult decât pentru voi înşivă. Ceea ce este în jos este libertatea. Aceasta este o luptă a democraţiilor împotriva regimurilor autoritariste”, a subliniat preşedinta CE. Preşedintele rus Vladimir Putin ”încearcă să nege existenţa Ucrainei, dar ceea ce riscă, în schimb, este viitorul Rusiei”, ameninţă von der Leyen.

Context

Uniunea Europeană a impus Rusiei, în decembrie, o a noua serie de sancţiuni, prin care introdus pe lista sancţiunilor numele a 200 de persoane şi entităţi.

Această ultimă serie de sancţiuni a vizat armata rusă, parlamentari ruşi şi companii din industria rusă a apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.