Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE salută decizia de normalizare a relaţiilor dintre Sudan şi Israel

MAE

Ministerul Afacerilor Externe salută hotărârea privind normalizarea relaţiilor dintre Sudan şi Israel, cât şi rolul important al Statelor Unite în acest proces, arată un comunicat de presă. „Sudanul este al treilea stat arab care, în ultimele trei luni, a decis, ca urmare a eforturilor diplomatice ale SUA, să se angajeze în demersuri de normalizare a relaţiilor cu Israelul”, mai transmite instituţia.

„Această decizie istorică survine la mai puţin de o lună de la încheierea ultimului acord de pace încheiat între guvernul de tranziţie de la Khartoum şi grupările rebele sudaneze, pentru a pune capăt unui conflict de 17 ani care s-a soldat cu sute de mii de victime. De asemenea, aceasta s-a produs la puţin timp după anunţul SUA privind intenţia de a retrage Sudanul de pe lista statelor care sponsorizează terorismului”, au transmis reprezentanţii MAE sâmbătă într-un comunicat de presă..

Citește și: Ludovic Orban explică de ce orașele intră în scenariul roșu unul după altul: 'Obiectivul nostru e ca oamenii să ducă o viață cât mai normală'

MAE consideră că normalizarea relaţiilor dintre Sudan şi Statul Israel reprezintă un real progres spre democratizarea Sudanului, precum şi un pas important înainte spre reconstrucţia economică a acestui stat şi stabilitatea regională.

Totodată, aceste evoluţii sunt de natură să dea un nou impuls eforturilor de identificare a unei soluţii juste şi de durată în Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, conchide sursa citată.

Israelul urmează să-şi normalizeze relaţiile diplomatice cu Sudanul, sub egida lui Donald Trump, a anunţat vineri un purtător de cuvânt aln Casei Albe, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Preşedintele (american în exerciţiu Donald Trump) a anunţat  că Sudanul şi Israelul au convenit să-şi normalizeze relaţiile (diplomatice), o nouă etapă majoră către pace în Orientul Mijlociu”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Judd Deere.

Jurnalişti au asistat, în Biroul Oval, la o convorbire la telefon între Donald Trump şi liderii israelian şi sudanez.

Ei au făcut „pace”, a apreciat Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.