Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE se implică în cazul româncei căreia i s-a refuzat cazarea la un hotel britanic

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat joi că unei românce i s-a refuzat cazarea la un hotel din Regatul Unit din cauza cetăţeniei, fapt semnalat de presa britanică, şi a anunţat că în acest caz a întreprins deja demersuri în regim de urgenţă.

Citește și: O româncă, umilită în Anglia! I-a fost refuzată cazarea într-un hotel pe motiv că e prostituată

"MAE a întreprins deja în regim de urgenţă demersuri cu privire la situaţia româncei Alecsandra Puflea, căreia i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Regatul Unit pe motiv de cetăţenie română. MAE condamnă orice formă de discriminare pe bază pe cetăţenie, cu atât mai mult cu cât, în speţa dată, aceasta încalcă flagrant principiile şi normele universale şi europene care privesc egalitatea de tratament", se arată într-un comunicat al MAE.

Ca urmare a demersurilor efectuate, conform sursei citate, a reieşit că hotelul şi-a argumentat refuzul de a o caza pe Alecsandra Puflea prin politica pe care o are, anume aceea de a nu primi români.

"Conducerea hotelului susţine că această politică ar fi o consecinţă a mai multor incidente petrecute în hotel, în care ar fi fost implicaţi cetăţeni români. Totuşi, poliţia britanică a informat că nu s-a înregistrat o diferenţiere pe criterii de cetăţenie în ceea ce priveşte criminalitatea în regiunea respectivă", precizează MAE.

Alecsandra Puflea a depus o plângere la poliţia britanică, de la care a primit asigurări că hotelul îşi va prezenta scuzele cuvenite pentru această situaţie şi că se fac demersuri pentru schimbarea acestei politici a hotelului.

"Autorităţile britanice au dat asigurări că situaţia este una izolată. Ambasada României la Londra este în legătură cu Alecsandra Puflea, ataşatul de interne din cadrul misiunii aflându-se în contact cu poliţia britanică. Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autorităţile britanice să depună toate eforturile necesare pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete", mai precizează MAE.

Conform ediţiei online a cotidianului "Daily Express", în data de 6 iulie, Alecsandra Puflea, în vârstă de 22 de ani, absolventă a Universităţii de criminalistică şi medicină legală din Hull (East Yorkshire), a încercat să se cazeze la hotelul Holiday Inn Express din Hull împreună cu prietenul ei, dar a fost refuzată după ce recepţionerii i-au aflat cetăţenia. Tânăra îşi rezervase camera de hotel online, dar, când a ajuns la hotel, recepţionerul i-ar fi spus: ''Îmi pare rău, dar nu acceptăm români''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.