Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MAE ucrainean: Ambasada din Rusia este spionată

interceptari telefon

Ambasada Ucrainei în Rusia este spionata, a apreciat într-o conferinta de presa purtatorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Ievghen Perebinis, relateaza agentia Ukrinform, potrivit Mediafax.

"Nu as vrea sa cred ca telefoanele de la ambasada ucraineana sunt interceptate. Totusi, aceasta situatie genereaza întrebari privind modul în care autoritatile ruse au aflat despre acel apel telefonic", a declarat Perebinis, referindu-se la femeia arestata în Rusia, sub acuzatia de înalta tradare, dupa ce a sunat la ambasada Ucrainei pentru a transmite informatii despre miscarile trupelor ruse.
Ministerul ucrainean de Externe considera ca aceasta este singura explicatie logica pentru faptul ca serviciile ruse de informatii au aflat ca Svetlana Davidova a sunat la ambasada Ucrainei, pentru ca interceptarea telefonului unei femei simple, care are mai multi copii, nu ar avea nici un sens.
Svetlana Davidova, în vârsta de 36 de ani, a fost arestata la sfârsitul lui ianuarie, în localitatea Viazma, situata la 240 de kilometri vest de Moscova, a declarat sotul ei, Anatoli Gorlov.
Svetlana Davidova, care a avut manifestari pacifiste de la începutul conflictului din estul Ucrainei, a sunat în aprilie 2014 la ambasada Ucrainei din Moscova si a avertizat ca baza militara de la Viazma era goala, ea considerând ca militarii fusesera trimisi în Ucraina.
Femeia a fost depistata de serviciile de securitate ruse si a fost plasata în arest preventiv, fiind încarcerata în penitenciarul moscovit Lefortovo, sub acuzatia de înalta tradare.
În opinia sotului, Svetlana Davidova nu si-a tradat tara: "Ea nu voia ca militarii rusi sa participe la vreun complot".
Davidova a fost eliberata marti din centrul de detentie, cu conditia sa nu paraseasca Moscova înainte de desfasurarea procesului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.